– Consum responsable

Benvolgudes famílies,

Com ja portem fent des del curs 2013-14, la nostra escola s’acull altra vegada a participar en el programa Pla de Consum de Fruita a les Escoles, que promou la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya, concretament el Departament d’Agricultura  amb el suport del Departament d’Ensenyament.

Us recordem que l’objectiu d’aquest pla és promocionar i potenciar el consum de fruites i hortalisses, i reforçar l’adquisició d’hàbits alimentaris saludables en l’alumnat.

Aquest programa es basa en el repartiment de fruites i hortalisses a l’escola, la qual gestiona la promoció i el consum al mateix centre (en principi per esmorzar, però cabria la possibilitat que algun dia es repartís també per berenar tot complementant-lo).

Aquest curs el calendari previst de repartiment de les esmentades fruites i hortalisses és el següent: des del noviembre/desembre fins al juny del present curs. Aquesta setmana rebem la primera remesa, que constarà de: pera, poma, mandarina i raïm.

Així doncs, per començar, aquest dimecres i dijous els i les vostres fills i filles no caldrà que portin esmorzar de casa, ja que se’ls donarà la fruita esmentada. Tot i així, podeu complementar la fruita amb qualsevol altre aliment que porteu de casa.  Recordem, no obstant, la importància d’esmorzar bé a casa abans de venir a l’escola.

Per altra banda i complementant el seguit d’activitats per fomentar els hàbits saludables, us animem a assistir a una xerrada proposada també per la Generalitat de Catalunya en el marc del projecte educatiu “Vet aquí un àpat”, que promou el consum de fruita, hortalisses i llet. La xerrada que es farà a l’ACIS el dimecres 12 de desembre a les 17.15h, està dirigida a les famílies i al professorat de primària, amb els objectius que coneguin els beneficis i la importància  d’aquests aliments per mantenir una dieta saludable i variada tot l’any, i descobreixin noves formes d’aconseguir-la.

 

La vostra col·laboració en aquestes iniciatives és fonamental per tal de reforçar aquest treball al voltant dels hàbits alimentaris saludables.

Comments are closed.